Πίσω στο 2016

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ DECK.

13/05/2016 4:30 μμ.

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να τοποθετήσετε το ξύλινο deck που ονειρευόσασταν στον κήπο, στη βεράντα αλλά και στην ταράτσα σας. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου δαπέδου, τα κατάλληλα υλικά αλλά και απλούς τρόπους για τη συντήρησή του.

 

Τι είναι το deck εξωτερικού χώρου?

To deck είναι ένας τύπος δαπέδου για εξωτερικούς χώρους, όπως βεράντες, κήποι ή ταράτσες,που μπορεί να υποστηρίξει μεγάλο βάρος, ενώ είναι σχεδιασμένο για να αντέχει σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες.

Τα πλεονεκτήματα ενός deck φτιαγμένου ειδικά για έναν χώρο είναι ότι εξαφανίζει τις άνισες επιφάνειες, βελτιώνει τον προσανατολισμό στον κήπο και καλύπτει περιοχές που δεν θέλουμε να φαίνονται. 

 

Ποιο υλικό deck πρέπει να επιλέξω?

Υπάρχουν 2 κύρια υλικά για deck:ξύλο ή συνθετικό PVC μικτό.

Και τα δύο είναι δημοφιλή με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους φυσικά. Στο 99% των περιπτώσεων πάντως και οι δύο τύποι deck ταιριάζουν σε όλους τους κήπους.

 

Ξύλινα - Πρόκειται για τα παραδοσιακά decks φτιαγμένα από Τικ, Ιρόκο ή άλλα ξύλα που περιέχουν φυσικά έλαια και για αυτό αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

·         Πλεονεκτήματα ξύλινων deck–Δείχνουν φυσικά, έχουν ωραίο άρωμα και είναι ανθεκτικά και έχουν ωραία αίσθηση όταν πατάς επάνω τους.

·         Μειονεκτήματα ξύλινων deck–Απαιτούν συντήρηση που μπορεί να αποδειχτεί ακριβή.

 

Μικτά - Πρόκειται για έναν συνδυασμό ξύλου και πλαστικού, που κάνει τα μικτά decks ιδιαίτερα δημοφιλή σε οικιακές κατασκευές.

·         Πλεονεκτήματα μικτών deck–Είναι συνήθως πιο οικονομικά και δεν χρειάζονται συντήρηση.

·         Μειονεκτήματα μικτών deck–Μπορεί να είναι ολισθηρά, κάποια δείχνουν «ψεύτικά» (εξαρτάται φυσικά από το brand) και έχουν την τάση να λυγίζουν όσο περνά ο καιρός και να ανεβάζουν πιο υψηλές θερμοκρασίες.

 

Πώς συντηρείται το deck?

Τα ξύλινα απαιτούν φροντίδα, προκειμένου να επιβιώσουν. Καταρχήν, θα πρέπει να σκουπίζονται τακτικά, όλο το χρόνο, με μία σκληρή σκούπα. Μία φορά το χρόνο –την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι- καλό θα ήταν να ακολουθείται μία απλή διαδικασία που θα επεκτείνει την ζωή του δαπέδου:

1. Πλύντε το deck χρησιμοποιώντας νερό με πίεση (έως 150psi)

2. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό (εξειδικευμένο για decks) για να αφαιρέσετε τα λίπη και τις δισχρωμίες.

3.Περάστε τα με ένα λάδι εμποτισμού της αρεσκείας σας για να τους δώσετε μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

 

Τοποθέτηση του deck:

Την τοποθέτηση πρέπει να αναλάβει ένας επαγγελματίας (ξυλουργός, αρχιτέκτονας κήπων κλπ.). Γιατί η σωστή τοποθέτηση διασφαλίζει τη μακροζωία του deck.

 

Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή να μεταμορφώσετε τον κήπο σας από τη μία στιγμή στην άλλη. Τολμήστε το!

Δείτε τα προϊόντα deck για τις εξωτερικές επιφάνειες σας στοhttp://dipo.gr/products/deck/