Πίσω στο 2016

ΔΡΥΙΝΟ ΠΑΤΩΜΑ. ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ; ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!

28/10/2016 μεσημέρι

Η δρυς είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο ξύλινο δάπεδο, τόσο λόγω της αντοχής της, όσο και του κλασικού στιλ της που ταιριάζει σε κάθε χώρο. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξετε τo ιδανικό χρώμα για το χώρο σας; Κόκκινο ή λευκό; Παρακάτω θα βρείτε διάφορους παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσετε, ώστε να διαλέξετε το καλύτερο για το σπίτι σας!

Λεκέδες: Η κόκκινη δρυς έχει μία ροζέ απόχρωση, ενώ η λευκή «καφετίζει». Οι διαφορετικές αυτές αποχρώσεις έρχονται πιο κοντά όταν γίνονται λεκέδες, για αυτό όποιο δάπεδο και να επιλέξετε θέλει λίγη προσοχή προκειμένου να διατηρήσει τον ξεχωριστό τύπο του.

Υφή: Η κόκκινη δρυς έχει πιο πυκνή υφή από την λευκή, που σημαίνει ότι γρατζουνιές και μικροβαθουλώματα κρύβονται πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Τραχύτητα: Το λευκό δρύινο πάτωμα είναι ελαφρώς πιο τραχύ από το κόκκινο. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται και παραπάνω, η κόκκινη δρυς ό,τι χάνει σε τραχύτητα το κερδίζει σε πυκνή υφή, με αποτέλεσμα να κρύβει καλύτερα τις όποιες ζημιές.

Συμβατότητα με άλλες ξύλινες επιφάνειες: Την κόκκινη δρυ τη συναντάμε πιο συχνά σε ξύλινες κουπαστές ή σκαλοπάτια παρά τη λευκή. Το να ταιριάζουν όλες οι επιφάνειες μεταξύ τους είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή σας.

Η λευκή δρυς είναι πιο ανθεκτική στο νερό από την κόκκινη: Ο λόγος είναι ότι η λευκή δρυς έχει πιο πλούσια υφή.

Η τιμή δεν παίζει κανένα ρόλο στην επιλογή σας, καθώς και η λευκή και η κόκκινη δρυς κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Όποιο χρώμα και να διαλέξετε πάντως,  το σίγουρο είναι ότι η δρυς δεν θα σας προδώσει! Θα χαρίσει στο χώρο σας μία ξεχωριστή ποιότητα και υψηλή αισθητική!