Πίσω στο 2016

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

05/04/2016 6:30 μμ.

Το μαύρο και το λευκό είναι ο πλέον κλασικός συνδυασμός. H Chanel, o Dior και γενικότερα κάθε designer brand που σέβεται τον εαυτό του έχει περάσει από φάσεις που λανσάρει συλλογές σχεδόν αποκλειστικά σε λευκό και μαύρο.

Τώρα, είναι η σειρά των ξύλινων δαπέδων να υιοθετήσουν τον διαχρονικό αυτό συνδυασμό. Πρόκειται μάλιστα για μία έξυπνη, αλλά και οικονομική ιδέα, που εξασφαλίζει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χώρο.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να συνδυάσετε με τον καλύτερο τρόπο το λευκό και το μαύρο δάπεδο, αλλά και θα σας προτείνουμε ιδέες για το πώς να το τοποθετήσετε και πώς να επιλέξετε τα ιδανικά έπιπλα και χρώματα για να το αναδείξετε.

Το λευκό και το μαύρο είναι φτιαγμένα για να είναι μαζί. Παρόλο που είναι ακραία ως προς την αντίθεσή τους, δημιουργούν μία μοναδική αρμονία και αυτό θα το διαπιστώσετε με οποιοδήποτε σχέδιο δαπέδου επιλέξετε.

 

Πώς μπορείτε να συνδυάσετε λευκό και μαύρο ξύλινο δάπεδο στο σπίτι σας.

Οι περισσότεροι όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουν πώς θα συνδυάσουν το λευκό και το μαύρο σε ένα ξύλινο δάπεδο αρχίζουν να διστάζουν. Ανησυχούν για την έντονη αντίθεση των χρωμάτων και είναι επιφυλακτικοί ως προς το κατά πόσο θα ταιριάζουν. Το σημαντικό εδώ είναι να είστε ανοιχτόμυαλοι και να μην βάζετε όρια στη φαντασία σας. Παρακάτω θα βρείτε δύο μυστικά που θα σας βοηθήσουν.

 

Αρχικά, επιλέξτε μονοχρωματικά δάπεδα σε λευκό ή σε μαύρο, σε διαφορετικά δωμάτια.

Το να επιλέξετε μαύρο ή λευκό δάπεδο σε ξεχωριστά δωμάτια του σπιτιού θα σας δώσει την ευκαιρία να νιώσετε πιο οικεία με το ξεχωριστό αυτό στιλ. Δοκιμάστε για παράδειγμα ένα λευκό δάπεδο για το σαλόνι και ένα μαύρο για την κρεβατοκάμαρα. Έτσι θα νιώσετε σίγουροι για την επιλογή σας και θα αποφασίσετε πιο εύκολα να δοκιμάσετε και κάτι πιο… ανατρεπτικό!

 

Κατόπιν, δοκιμάστε λευκό και μαύρο στο ίδιο δωμάτιο.

Μόλις νιώσετε αρκετά σίγουροι για τα νέα χρώματα, περάστε στο επόμενο επίπεδο και δοκιμάστε να συνδυάσετε το λευκό και το μαύρο στο ίδιο δωμάτιο. Σε αυτή τη φάση το μυστικό κρύβεται στην έρευνα και τον προγραμματισμό.  Είναι πολύ σημαντικό να επισκεφθείτε sites διακόσμησης, περιοδικά, αλλά και να δείτε live διάφορους χώρους με αντίστοιχο στιλ. Έτσι θα βρείτε πολλές, ξεχωριστές ιδέες.

 

Τι θα λέγατε για ρίγες?

Η εναλλαγή λευκών και μαύρων σανίδων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε οικονομικά, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Θα μπορούσατε να επιλέξετε τελείως μαύρες και λευκές σανίδες, αλλά μην βιαστείτε να απορρίψετε γκρι ή πιο φυσικές αποχρώσεις για ένα πιο ήσυχο αποτέλεσμα. Ως προς τις σκάλες, ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος να  συνδυάσετε τα δύο χρώματα είναι να εφαρμόσετε το μαύρο στο πέλμα του κάθε σκαλιού και το λευκό στο υπόλοιπο. Έτσι θα έχετε ένα πρωτότυπο, κομψό αποτέλεσμα.

 

…ή γεωμετρικά σχέδια?

Ανάλογα με το δάπεδο που έχετε επιλέξει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντές και μακριές σανίδες, αλλά και φαρδιές και στενές, διαφορετικών χρωμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα, αλλά βεβαίως σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Όσο για τις τελικές πινελιές στο χώρο… δοκιμάστε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, αφού ο συνδυασμός του δαπέδου σας εξασφαλίζει σοβαρότητα και ουδετερότητα στα χρώματα.

Πάντως, η επιλογή λευκών τοίχων  με μικρές, έντονες χρωματιστές λεπτομέρειες εξακολουθεί να παραμένει η πιο ασφαλής, αλλά και κομψή επιλογή.

 

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ασπρόμαυρα ξύλινα δάπεδα. Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το πάρετε απόφαση και να επισκεφθείτε το www.dipo.gr/products! Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε λύσεις και ιδέες για ένα αληθινά ξεχωριστό δάπεδο!