Πίσω στο 2016

ΑΝΟΙΧΤΟ Ή ΣΚΟΥΡΟ ΠΑΡΚΕ;

04/10/2016 μεσημέρι

Το παρκέ είναι ιδανικό για να χαρίσετε στιλ σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας. Τις παλιές, “καλές” μέρες το να τοποθετήσετε παρκέ σήμαινε μία σημαντική επένδυση χρήματος αλλά και χρόνου. Ευτυχώς, το βιομηχανοποιημένο παρκέ τα έχει αφήσει όλα αυτά πίσω.

Το βιομηχανοποιημένο ξύλινο δάπεδο είναι μία έξυπνη κατασκευή από πολλά επίπεδα καπλαμά που σχηματίζουν τη βάση της κάθε σανίδας. Από πάνω προστίθεται ένα επίπεδο αληθινού ξύλου. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το βιομηχανοποιημένο δάπεδο εξαιρετικά σταθερό, δυνατό και φυσικά δημοφιλές. Μάλιστα είναι τόσο ανθεκτικό που συχνά τοποθετείται και σε μπάνια ή κουζίνες, όπου υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στην υγρασία και τη θερμοκρασία.

Αφού επιλέξετε λοιπόν βιομηχανοποιημένο δάπεδο, η επόμενη απόφαση που θα πρέπει να πάρετε έχει να κάνει με την απόχρωσή του. Ανοιχτή ή σκούρα;

Λευκή

Η ιδανική λύση για μικρούς χώρους.

To ανοιχτόχρωμο παρκέ προσδίδει περισσότερο μέγεθος και φως σε ένα δωμάτιο. Αν το συνδυάσετε με εξίσου ανοιχτόχρωμους πίνακες μπορείτε να μεταμορφώσετε ακόμα και τον πιο σκοτεινό και μικρό χώρο! Επίσης, ένα ακόμα πλεονέκτημα του ανοιχτόχρωμου παρκέ είναι ότι ταιριάζει ιδανικά τόσο σε σπίτια κλασικού στιλ όσο και σε σύγχρονου.

 

Σκούρα οξιά

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον και γοητεία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κανείς αυτόν τον τύπο δαπέδου. Μπορεί να είναι επειδή θέλει να φέρει ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο σε πιο ισορροπημένες διαστάσεις ή επειδή ο χώρος “λούζεται” από φυσικό φως, άρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσει με τεχνητό τρόπο. Το συγκεκριμένο δάπεδο μπορεί να ταιριάξει ιδανικά ακόμα και σε μικρές τραπεζαρίες (το λέμε από εμπειρία!!). Καλό είναι πάντως να επιλέξετε ένα σκουρόχρωμο δάπεδο με φίλτρο UV ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το καλοκαίρι!

Ψαροκόκαλο

Με ένα ενδιαφέρον εφέ που σπάει την σκοτεινή απόχρωση με ανοιχτές ανταύγειες

Αυτό το παρκέ αν και συνολικά χαρακτηρίζεται σκούρο, δίνει μία ανάλαφρη αίσθηση καθώς δημιουργεί μια αντίθεση ανάμεσα στις σανίδες με τα διαφορετικά χρώματα.