Πίσω στο 2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΑΤΜΟ ΓΙΑ ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ

01/10/2016 μεσημέρι

Το καθάρισμα με ατμό είναι ιδανικό για να επαναφέρετε το ξύλινο δάπεδό σας στην αρχική του κατάσταση. Πριν κάνετε οτιδήποτε όμως, πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι το δάπεδό σας είναι άριστα μονωμένο και ότι έχετε επιλέξει τον κατάλληλο ατμοκαθαριστή. Γιατί όπως και να’χει το πολύ νερό (ή ατμός) δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

Πριν αγοράσετε ατμοκαθαριστή, επιβεβαιώστε ότι είναι κατάλληλος και για ξύλινα δάπεδα. Επίσης, πριν ξεκινήσετε τον βάλετε σε λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι το δάπεδό σας δεν έχει ίχνος από σκόνη, γιατί κάτι τέτοιο θα τραυμάτιζε το δάπεδο ανεπανόρθωτα. Το καθάρισμα με ατμό αφαιρεί ακόμα και τους λεκέδες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, ενώ σκοτώνει βακτήρια και αφαιρεί τη μούχλα, βοηθώντας μακροπρόθεσμα στην αποφυγή μολύνσεων/ ιώσεων.   

Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή θέλει και το σκουπάκι του ατμοκαθαριστή: πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι κατάλληλο για εσάς σε μέγεθος και ένταση.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ατμοκαθαριστών. Κάποιοι λειτουργούν αποκλειστικά με νερό, ενώ άλλη είναι σχεδιασμένοι για να λειτουργούν και με διάφορα χημικά. Στα ξύλινα δάπεδα πάντως, στις περισσότερες  περιπτώσεις το σκέτο νερό είναι αρκετό. Και φυσικά το καθάρισμα με ατμό δεν πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα, αλλά πολύ πιο σπάνια. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για να λύσουμε κάθε απορία σας σχετικά με το δάπεδό σας.