Πίσω στο 2016

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

23/09/2016 μεσημέρι

Η ενδοδαπέδια θέρμανση γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής, με όλο και περισσότερο κόσμο να επιλέγει την ευελιξία που του προσφέρει η έλλειψη σωμάτων καλοριφέρ στο χώρο ή άλλων ορατών συσκευών. Τότε είναι που αντιλαμβάνεται κανείς το αληθινό μέγεθος του χώρου, ενώ οι επιλογές ως προς την τοποθέτηση των επίπλων είναι πολύ περισσότερες. Κάποτε βέβαια υπήρχε ένα σημαντικό μειονέκτημα ως προς την ενδοδαπέδια θέρμανση, που δεν ήταν άλλο από τις περιορισμένες επιλογές δαπέδου. Ευτυχώς πλέον δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και μπορείτε να απολαμβάνετε τη θερμότητα που επιθυμείτε.

Ας δούμε πώς λειτουργεί το βιομηχανοποιημένο παρκέ με την ενδοδαπέδια θέρμανση.

Το βιομηχανοποιημένο παρκέ κατασκευάζεται από πολλά διαφορετικά επίπεδα κόντραπλακέ που αποτελούν μία συμπαγή σανίδα. Στο επάνω μέρος αυτής της σανίδας τοποθετείται ένα επίπεδο αληθινό, συμπαγούς ξύλου σε στιλ παρκέ. Αυτή η διαδικασία καθιστά το βιομηχανοποιημένο παρκέ όχι μόνο εξαιρετικά εύκολη λύση, αλλά και κατάλληλο για ενδοδαπέδια θέρμανση.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι σανίδες δεν πρέπει να ξεπερνούν σε πάχος τα 18mm. Μάλιστα αυτό είναι το ιδανικό πάχος, καθώς επιτρέπουν στη θερμότητα να διαχέεται στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας να πληγώσουν το ξύλο ή να επηρεάσουν την απόδοση της θέρμανσης.