Πίσω στο 2016

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ.

01/07/2016 3:25 μμ.

Τα ξύλινα δάπεδα είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές τόσο για διαμερίσματα, όσο και για μονοκατοικίες. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ξύλου και την εφαρμογή, καθώς ένα διαμέρισμα έχει πολύ διαφορετικές συνθήκες και ανάγκες από μία μονοκατοικία.

Στα διαμερίσματα ένας βασικός παράγοντας που καθορίζει την επιλογή ξύλινου δαπέδου είναι ο θόρυβος. Ένα φυσικό υλικό ανεβάζει το επίπεδο του ήχου και μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια στους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας. Για αυτό σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην ηχομόνωση, επιλέγοντας για παράδειγμα ένα καλό υπόστρωμα.

Οι μονοκατοικίες από την άλλη είναι πιο ευέλικτες στις ανάγκες σας. Έτσι εκεί ο σημαντικότερος παράγοντας στην επιλογή δαπέδου είναι η αντοχή του, καθώς η αποφυγή θορύβου δεν είναι προτεραιότητα. Για αυτό στις μονοκατοικίες οι περισσότεροι επιλέγουν φυσικό, σκληρό ξύλο αντί για βιομηχανικό.

Άσχετα με το δωμάτιο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε το ξύλινο δάπεδο πρέπει να δώσετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Επίσης μη διαστάσετε να πάρετε δεύτερη και τρίτη γνώμη από διαφορετικούς επαγγελματίες. Η ζωή μας είναι τόσο απαιτητική, που είναι πολύ σημαντικό όταν είμαστε στο σπίτι μας να απολαμβάνουμε την ηρεμία και την ασφάλεια που έχουμε ανάγκη.