Πίσω στο 2016

ΔΑΠΕΔΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: ΤΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ

24/06/2016 3:25 μμ.

Η ανακαίνιση ή η κατασκευή μιας κουζίνας είναι από τα πιο ενδιαφέροντα projects! Είναι άλλωστε ένας πολυδιάστατος χώρος που δεν περιορίζεται μόνο στο μαγείρεμα, αλλά λειτουργεί και σαν γραφείο, σαλόνι ή και τραπεζαρία!

Ειδικά ως προς το δάπεδο έχετε αρκετές επιλογές, ίσως περισσότερες από όσες νομίζετε!

Κάποια από τα πιο δημοφιλή υλικά είναι τα πλακάκια, η τερακότα (κεραμικά πλακάκια), το καουτσούκ, το μάρμαρο και το ξύλο.  Καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Τα πλακάκια και το μάρμαρο είναι ψυχρά και…”κλινικά”, το καουτσούκ κάποιοι το θεωρούν πολύ…”προχωρημένο”, η τερακότα (κεραμικά πλακάκια) είναι ένα υλικό δύσκολο στη συντήρηση, ενώ το ξύλο συχνά θεωρείται ακατάλληλο για κουζίνα. Κι όμως, το ξύλο είναι ιδανικό και για αυτό το χώρο του σπιτιού, τόσο για πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους:

Ανθεκτικότητα:

Εννοείται ότι όταν πρόκειται για το δάπεδο της κουζίνας πρέπει να καταλήξετε σε κάτι πραγματικά ανθεκτικό, όπως είναι το βιομηχανοποιημένο ξύλινο δάπεδο. Κι αυτό γιατί οι σανίδες αποτελούνται από “στρώσεις” βιομηχανοποιημένου ξύλου και μόνο στο επάνω μέρος επενδύονται με αληθινό ξύλο. Έτσι το δάπεδο δεν συστέλλεται, ούτε διαστέλλεται τόσο πολύ.. Επιπλέον, αν επιλέξετε ένα δάπεδο με βερνίκι το προστατεύετε ακόμα περισσότερο.

Κόστος

Σίγουρα η τιμή είναι βασικός παράγοντας στην επιλογή δαπέδου για την κουζίνα. Το θετικό είναι ότι πλέον κυκλοφορούν αξιόλογα ξύλινα δάπεδα σε ιδιαίτερα λογικό κόστος!

Στεγανοποίηση

Ένα ποιοτικό βερνίκι θα στεγανοποιήσει αρκετά ικανοποιητικά το δάπεδό σας. Αρκεί φυσικά να είστε σχετικά προσεκτικοί.

Στιλ

Αν θέλετε ένα φυσικό και διαχρονικό στιλ στην κουζίνα σας, το βιομηχανοποιημένο ξύλο είναι αυτό που θα σας καλύψει απόλυτα. Μπορείτε να το βρείτε σε φωτεινές, ανοιχτές αποχρώσεις, αλλά και σε πιο τολμηρές σκούρες ή και –γιατί όχι- μαύρο.

Μάθετε περισσότερα για τα ξύλινα δάπεδα κουζίνας της dipo στο: http://dipo.gr/products/koyzina-ntoylapa/