Πίσω στο 2016

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

17/06/2016 4:30 μμ.

Ένα γερό, επίπεδο δάπεδο στον κήπο είναι πάντα μία καλή ιδέα, καθώς αναβαθμίζει το χώρο και τον κάνει ιδανικό για μικρές ή και μεγάλες φιλικές συγκεντρώσεις. Το κλίμα της Ελλάδας άλλωστε ευνοεί την διασκέδαση στον κήπο ή την βεράντα. Ένα ξύλινο δάπεδο εξωτερικού χώρου είναι φυσικά μία από τις καλύτερες επιλογές. Το θέμα είναι ότι κυκλοφορούν τόσα διαφορετικά είδη στην αγορά που τελικά το να διαλέξουμε το ιδανικό είναι εξαιρετικά δύσκολο!

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις τελευταίες τάσεις στα ξύλινα δάπεδα, ώστε να κάνετε την επιλογή σας λίγο πιο εύκολα.

ΣΚΛΗΡΟ ΞΎΛΟ Ή’ ΜΑΛΑΚΟ;

Το ξύλο το χωρίζουμε σε δύο βασικές κατηγορίες, το σκληρό και το μαλακό. Η βασική διαφορά τους είναι ο χρόνος που χρειάζεται το δέντρο του κάθε ξύλου για να μεγαλώσει. Η σκληρή ξυλεία προέρχεται από δέντρα που μεγαλώνουν αργά και που έχουν πλατιά φύλλα. Η μαλακή ξυλεία προέρχεται από δέντρα που αναπτύσσονται γρήγορα και είναι αειθαλή ή κωνοφόρα.

Το σκληρό ξύλο είναι πολύ πιο ανθεκτικό, αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και δείχνει όλο και πιο όμορφο όσο περνούν τα χρόνια. Έτσι παρόλο που το μαλακό ξύλο είναι σημαντικά πιο οικονομικό, θα ήταν σωστότερο να επενδύσετε σε μία λύση σκληρού ξύλου.

ΔΑΠΕΔΟ ΤΙΚ

Το τικ είναι το πιο δημοφιλές σκληρό ξύλο εξωτερικών χώρων διαχρονικά και αυτό λέει πολλά!

ΔΑΠΕΔΟ ΙΡΟΚΟ

Το Ιρόκο είναι ένα αφρικανικό ξύλινο δάπεδο με τραχιά υφή που γίνεται ελκυστικότερο με τα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υγρασία και εύκολο στη συντήρησή του. Έτσι είστε σίγουροι ότι …θα γεράσει μαζί σας!

ΔΑΠΕΔΟ ΠΕΥΚΟ THERMOΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Το πεύκο είναι δάπεδο που ανήκει στη μαλακή ξυλεία και με την επεξεργασία

Φουρνίσματος THERMOTREATMENTσε πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καθιστά πολύ ανθεκτικό στις ατμοσφαιρικές μεταβολές, τις υγρασίες και τα έντομα σε βαθμό να θεωρείται εξίσου ανθεκτικό με τα σκληρά ξύλα.