Πίσω στο 2016

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

10/06/2016 2:30 μμ.

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή για την αγορά και την ενοικίαση ακινήτων, ο πιο συνηθισμένος και σίγουρος τρόπος να ανεβάσει κανείς την αξία της ιδιοκτησίας του είναι η ανακαίνιση. Και φυσικά αναπόσπαστο σημείο μιας ανακαίνισης είναι η αλλαγή δαπέδου. Αν επιλέξετε ξύλινο, παρακάτω θα βρείτε κάποια συχνά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε:

 

1. Ενδοδαπέδια θέρμανση- Πρόκειται για ένα είδος θέρμανσης που ανεβαίνει όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις, έτσι το συναντούμε αρκετά συχνά. Το θέμα όμως είναι ότι τα περισσότερα ξύλινα δάπεδα δεν είναι κατάλληλα για ενδοδαπέδια θέρμανση, οπότε μη βιαστείτε να ξοδέψετε χρήματα αν δεν ελέγξετε την καταλληλότητά τους.

 

2. Υπόστρωμα- Το υπόστρωμα χρησιμοποιείται για να κάνει το ξύλινο δάπεδο πιο ευγενικό/απαλό στο περπάτημα, αλλά και για να μειώνει τον θόρυβο που κάνουν τα βήματά μας. Όμως, αν το υπόστρωμα είναι πολύ λεπτό ή αν δεν έχει ηχομονωτικές ιδιότητες θα κάνει το δάπεδο πιο θορυβώδες για τους κατοίκους του κάτω ορόφου.

 

3. Φινιρισμένο δάπεδο- Σε πολλές περιπτώσεις το φινίρισμα γίνεται για καθαρά διακοσμητικούς λόγους. Σε κάποιες όμως λειτουργεί και ως προστατευτικό δαπέδου. Για παράδειγμα σε χώρους υποδοχής όπου υπάρχει αρκετή κίνηση –άρα και φθορά- ή σε δάπεδα που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

 

4. Τύπος δωματίου- Το ξύλο και το νερό δεν είναι ο ιδανικότερος συνδυασμός. Η υγρασία σίγουρα θα μειώσει το προσδόκιμο ζωής του δαπέδου. Για αυτό το λόγο το μπάνιο και η κουζίνα είναι τα δύο δωμάτια στα οποία δεν ενδείκνυται οποιοσδήποτε τύπος ξύλου.