Πίσω στο 2016

10 TRENDS ΓΙΑ ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ

20/05/2016 3:25 μμ.

Γνωρίστε τις τελευταίες τάσεις για τα ξύλινα δάπεδα και υιοθετήστε για το σπίτι σας αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο!

#1 Λευκά ξύλινα δάπεδα

Αν και τα είχαμε παραγνωρίσει για ένα μεγάλο διάστημα, τώρα τα λευκά ξύλινα δάπεδα ήρθαν για να μείνουν. Πλέον έχετε στη διάθεσή σας μία τεράστια ποικιλία αποχρώσεων του λευκού, έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό στιλ. Σε κάθε περίπτωση το λευκό δάπεδο δίνει την αίσθηση ότι είσαι στην παραλία και απολαμβάνεις τον ήλιο 7 ημέρες την εβδομάδα, ανεξαρτήτως εποχής.

#2 Γκρι ξύλινα δάπεδα ή με γκρι «σημάδια»

Όταν μιλάμε για σύγχρονες τάσεις στα ξύλινα δάπεδα, το γκρι είναι το νέο μαύρο, το νέο λευκό, το νέο μελί! Γιατί δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις στο χώρο. Ταιριάζει ιδανικά με μονοχρωμίες, ενώ αναδεικνύει τα φυσικά χρώματα. Οπότε αν δεν σας είχε περάσει καν από το μυαλό το γκρι μέχρι τώρα… αφιερώστε του δέκα λεπτά.

#3 Μελί ξύλινο δάπεδο

Το μελί θεωρείται κλασικό. Αν όμως τολμήσετε να ποσθέσετε και ένα λευκό στοιχείο στις σανίδες, τότε αλλάζει όλο το αποτέλεσμα και παίρνει έναν πιο σύγχρονο, πιο ανατρεπτικό και πιο casual χαρακτήρα.

#4 Μαύρο και… σχεδόν μαύρο

Το μαύρο δάπεδο είναι μία σύγχρονη τάση, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη. Σίγουρα βέβαια πρόκειται για μία τολμηρή επιλογή που δεν ταιριάζει σε όλους. Ακόμα όμως κι αν δεν είστε των άκρων, μπορείτε να καταλήξετε σε ένα «σχεδόν» μαύρο δάπεδο, με μαύρους «λεκέδες» δηλαδή, που είναι πολύ πιο ήσυχο σαν αποτέλεσμα, αλλά εξίσου σύγχρονο και φρέσκο. Αφήστε που θα είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη μόδα.

#5 Συνδυασμός μαύρου και λευκού

Σίγουρα τα δάπεδα που συνδυάζουν το λευκό και το μαύρο θέλουν αρκετή μελέτη, τελικά όμως λειτουργούν εξαιρετικά μέσα στο χώρο και μάλιστα σε ένα πολύ λογικό κόστος. 

#6 Φαρδιές σανίδες

Πολλοί απορρίπτουν τις φαρδιές σανίδες, καθώς θεωρούν ότι ο χώρος τους είναι πολύ μικρός για να τις υποστηρίξει. Κι όμως, στην πραγματικότητασυμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν χρησιμοποιήσει κανείς τις φαρδιές σανίδες δημιουργικά, μπορεί να κάνει ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο.

#7 Σκούρα καρυδιά

Ενώ η σκούρα καρυδιά είναι μία γνωστή σε όλους τάση, δεν έχει αρκετούς οπαδούς, καθώς οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι μία πολύ ακριβή επιλογή. Κι όμως, υπάρχουν εξαιρετικές προσφορές που μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη σας! Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε!

#8 Βιομηχανικό ξύλινο δάπεδο

Το βιομηχανικό δάπεδο είναι λογικό να είναι το απόλυτο trend στην εποχή μας. Οι δυνατότητές του είναι τόσες πολλές που αμφιβάλλουμε αν θα σταματήσει ποτέ να είναι στη μόδα!

#9 Φινιρισμένο δάπεδο

Το φινίρισμα στο ξύλο είναι μία πολυτέλεια που απλούστατα δεν θα βγει ποτέ εκτός μόδας!

#10 Παλαιωμένο ξύλινο δάπεδο

Πρόκειται για μία τάση που παρακολουθούμε εδώ και καιρό. Ακόμα πάντως και εκείνοι που επιμένουν ότι ένα δάπεδο πρέπει να αφεθεί να παλιώσει με τον καιρό και όχι τεχνητά, ομολογούν ότι οι νέες μέθοδοι παλαίωσης είναι πραγματικά εξαιρετικά πειστικές.

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι από τα παραπάνω και στα δικά σας δάπεδα; Ελάτε σε επαφή μαζί μας, μέσω της σελίδας μας www.dipo.gr!